SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Team Flick

Välkommen till Team Flick
 
Hockeydag för tjejer!
2022-03-03 15:50
Foto: Bernt Gustavsson

Söndagen den 13/3 har vi en eftermiddag i ishallen bara för tjejer som vill testa hockey!

 

Har du inga skridskor så försöker vi lösa det på plats, skydd finns att låna för den som vill!

 

Var: Odenrinken, Midfalegatan 5, Falköping

När: 13 mars, 13.00 -15.00

 

Varmt välkomna!

Poolspel för tjejer i Skövde!
2022-02-21 09:45

I lördags 19/2 spelade vi vårt fjärde poolspel för säsongen. Några av våra unga tjejer mötte lag som Skövde, Borås, Alingsås och Mariestad! Många glada miner och full fart på isen! 

Stark satsning på tjejhockey i Falköping
2022-01-20 10:25

Ishockeyn har glädjande nog sett ökande antal tjejer som vill träna och spela ishockey både i Falköping och nationellt. I Falköping har vi sett fler och fler tjejer starta i både hockeyskola och i våra ungdomslag vilket är mycket glädjande. Svenska Ishockeyförbundet ser detta som ett område med stark tillväxt och vill se en kraftig ökning av andelen tjejspelare de kommande åren. Förbundet har tryckt på vikten av att tjejer skall få träna med tjejer som en framgångsfaktor, men tydliga riktlinjer saknas fortfarande kring hur föreningarna bäst stödjer detta. 

 

I Falköping har vi tidigare försökt möta detta behov via ett samarbete med Skövde IK och flera tjejer från oss har tränat med Skövde under starten på säsongen. Tyvärr har Skövde varit tvingade att lägga ned sitt lag pga spelarbrist vilket gör att chansen till träning och matcher blir kraftigt begränsad för de tjejer som vill spela hockey.

 

Vi anser att tjejhockeyn i allmänhet och i Falköping i synnerhet har en mycket intressant framtid. Vi har flera duktiga spelare i många olika åldrar och börjar även fylla på med fler kvinnliga ledare. Vi har just nu en fenomenal chans att agera kraftfullt för att stödja denna utveckling och meningsfullt förstärka vår klubb både vad gäller medlemsantal, sportsliga resultat samt anpassning till att vara en modern idrottsförening som är inkluderande för fler människor.

 

Styrelsen i IFK Falköping IK har beslutat att tjejhockeyn är ett högprioriterat område och visar detta bland annat via följande beslut:

  • Tjejer är välkomna att träna och spela tillsammans med pojkar i samtliga våra lag. Om lag använder uttagning för att bedöma sportslig förmåga gäller detta fortsatt.
  • Vi utökar dagens enda träningstillfälle som är vikt för tjejer till 2 tillfällen per vecka redan denna säsong (fr o m 19 januari) och till 3 tillfällen per vecka fr o m nästa säsong
  • I det fall vi kan skapa tjejlag med egna (och externa) spelare så skall styrelsen skyndsamt se till att stödja detta med träningstider och de material som krävs, precis som för våra befintliga lag
  • Styrelsen rekommenderar Föreningens Damansvarig att vara representerad i/vald av styrelsen senast i samband med nästa årsmöte
  • Vi uppmuntrar och stöder tjejer från andra städer att träna och spela i Falköpings tjejlag i enlighet med Svenska Ishockeyförbundets Tävlingsbestämmelse §4:1
  • Vi undersöker möjligheten att skapa ett camp/läger/cup enbart för tjejhockey i Falköping för att ytterligare förstärka oss som en stark förening för tjejer
  • Vi verkar för att identifiera, stödja och lyfta ytterligare kvinnliga ledare inom samtliga roller i föreningen

Vi vill med dessa förtydliganden och beslut göra det tydligt att vi tror starkt på att engagera fler tjejer i vår förening och att vi är övertygade om att detta gagnar alla vår spelare, ledare och supportrar!

 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Falköping Blue Riders, 27/04 08:27 
Falköping Blue Riders, 10/03 09:26 
Falköping Blue Riders, 28/01 08:55 
Falköping Blue Riders, 25/01 14:57 
Falköping Blue Riders, 20/12 20:17 
Falköping Blue Riders, 10/12 10:38