SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i IFK Falköping Ishockeyklubb
Supportermedlem
Riders träffar Felicia Frank
2023-12-10 10:38
Foto: Oscar Larsson/FotoOscar

Än så länge har det blivit 13 år i Blue Riders för denna tjej. Från lilla Falköping letade hon sig upp till de södra delarna av Norrland där hon nu kombinerar gymnasiestudier på Ekonomiprogrammet med hockey på högsta nivå. Trots sin ringa ålder har hon redan hunnit med en final i Stålbucklan (numera TV-pucken), final i U18-VM och SM-final i SDHL med sitt Brynäs. Riders träffar Felicia Frank.

 

Hur gammal var du när du började spela hockey? Vad var anledningen till att du började?

Jag var tre år när jag började på hockeyskola. Anledningen till att jag började var för att min storebror Lucas spelade och min pappa Daniel var tränare för honom. Jag hängde uppe i Riddarborgen redan sen dag 1 och det blev då en naturlig väg att följa. 

 

Vad minns du av hockeyträningarna och matcherna som barn?

Det jag minns allra bäst från träningarna och matcherna som barn är den gemenskap vi hade i laget. Jag var ensam tjej, men behandlades som vilken person som helst i mitt lag. Jag minns även hur kul vi hade, vi tävlade och utmanade varandra varje dag. 

 

Vem är din favoritspelare av de som burit Riderströjan och varför?

Lite tråkigt svar men jag måste faktiskt säga min storebror Lucas. Detta på grund av att han alltid har hjälpt mig oavsett vad det handlat om, men även för att han har kämpat för att ta sig dit han är idag. Han har haft med- och motgångar som jag inspirerats av och vill kunna göra på samma sätt. Detta gör att han är min favoritspelare. 

 

Hur är det att kombinera studier med hockeyn?

Att kombinera studier med hockey är krävande, men väldigt lärorikt och roligt. Det ligger mycket ansvar på mig att ha bra kommunikation med lärarna och ta igen det jag missar i skolan när jag är iväg på träning och match. När jag väl är i skolan tar jag vara på lektionstiden på ett annat sätt och gör arbetet jag ska istället för att sitta och prata med kompisen bredvid. Såklart att det är utmanande, men man lär sig med tiden hur mycket den där lektionstiden betyder. Det lärorika och roliga med att kombinera skola och hockey är att man får lära sig att ta ansvar och planera sin vardag på ett noggrant sätt. Jag får ju också träffa alla lagkamrater och ha kul med efter en lång dag i skolan när man suttit och arbetat länge. Det är också roligt att jag faktiskt får spela hockey på elitnivå när jag fortfarande går i skolan. Det är inte många som får den chansen vilket gör det extra roligt. Kort och gott går det att kombinera skola och hockey så länge man är villig att ta igen det man missar. 

 

 

I augusti startade en ny professionell damhockeyliga, PWHL, i nordamerika som nyligen haft sin första draft. I ligan förväntas de allra bästa damhockeyspelarna att spela. Vad tänker du om den nya ligan? Är det något du själv vill sikta mot?

Först och främst är det jättekul att det startat en ny liga. Om jag ska vara ärlig har jag inte tänkt så mycket på den utan fokuserat på det som händer denna säsong i mitt eget lag. Men jag tror och hoppas att den nya ligan kommer bli bra med många jämna lag och spelare. Förhoppningsvis blir det som NHL fast för oss tjejer. Självklart vill jag sikta mot den nya ligan, men det är några år bort då jag fortfarande bara är 18 år. Det hinner hända mycket innan jag är där, men absolut så siktar jag dit.

 

Tre snabba:

Skaraborgska eller gävlemål? - Skaraborgska

Plock eller stöt? - Plock

SM-final eller VM-final? - VM-final

 

Avslutningsvis, vilket är ditt bästa Ridersminne?

Mitt bästa Ridersminne är när mitt lag, Team 05, tog det historiska U15-bronset i DM.

 
-----
 
Om hon blir den första Ridersfostrade spelaren i PWHL återstår att se. Oavsett vad är Felicias resa spännande att följa, och än är den långt ifrån slut. Vi önskar Felicia ett fortsatt stort lycka till med hockeyn och skolan!
Vill du vara en del av Blue Riders?
2023-12-03 09:28

Vi söker dig som vill vara en del av vår sponsorgrupp och på så sätt vara en viktig del i Blue Riders fortsatta arbete mot en aktiv och attraktiv förening. Som medlem sköter du tillsammans med de andra i gruppen kontakten och kommunikationen med våra sponsorer. Du är även delaktig vid våra evenemang och samarbetar med vår PR- och sociala medier-ansvarig. Uppdraget är formbart och du kommer att vara tillsammans med en härlig grupp som stöttar varandra. Är du nyfiken på att veta mer är du varmt välkommen att kontakta vår sponsoransvarig Oliwer Josefsson på: oliwer.josefsson@hotmail.com

 

Tillsammans skapar vi glädje, trygghet och gemenskap!

Riders träffar Lisa Gegerfelt
2023-11-25 12:08

Till skillnad från många av oss andra spenderar denna tjej sin tid i den varmare delen av Odenrinken. Om du har varit på en hemmamatch för A-laget de senaste säsongerna har du knappast missat henne, åtminstone har du inte kunnat undgå att höra hennes musikval. Skulle du mot förmodan ändå gjort det kanske du har mött henne på gymnasiets samhällsprogram, ett dansgolv eller i en skidbacke där hon annars befinner sig. Riders träffar Lisa Gegerfelt.

 

Hur blev du en del av Riders? 

Jag blev en del av Riders genom att min storebror Oskar har spelat i klubben under hela min uppväxt. Jag har därför hängt med på hans matcher, träningar och liknande. Ibland satt jag på läktaren och ibland har jag stått i kiosken, men nu för tiden sitter jag oftast i sekretariatet. På detta sätt har Riders alltid varit och är fortfarande en stor del av mitt liv. 

 

Vad är det du gör i sekretariatet?

Jag sköter musiken i sekretariatet vilket jag började med 2018. Då skötte jag framförallt musiken under hemmamatcherna för Riders J18, eftersom min bror spelade i just J18. År 2019 började Oskar spela med A-laget och då fick jag förfrågan om jag ville börja sköta musiken under A-lagets hemmamatcher. Efter det har jag skött musiken under i stort sett alla A-lagets hemmamatcher. 

 

Vad är det roligaste med att sitta i sekretariatet?

Det roligaste är framförallt gemenskapen. Vi är flera stycken som är med i stort sett varje hemmamatch och det är alltid en härlig stämning. Vi har ett väldigt bra samarbete och vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Sen är det ju alltid varmt och skönt i sekretariatet vilket jag inte tackar nej till. 

 

Vem är din favoritspelare av de som burit Riderströjan och varför?

Det måste jag ändå säga är min brorsa Oskar för att jag själv har varit med och tränat upp honom. Jag menar, vi har tränat många sena kvällar nere i källaren, både skott- och fysträning. Därför känns det rätt att säga att just han är min favoritspelare.  

 

Vad tycker du att Riders nästa steg i och runt sekretariatet/läktaren borde vara?

Jag skulle tycka det vore roligt med ett nytt högtalarsystem. Högtalarsystemet som finns i ishallen idag är ganska gammalt och det skulle vara kul med en liten uppfräschning, så att jag kan spela ännu högre och bättre musik. 

 

Tre snabba:

Hockey eller musik? - Musik

A-lagets mållåt* eller vinnarlåt** den gångna säsongen? - Mållåten

En fredagskväll i soffan eller en fredagskväll i rinken? - En fredagskväll i rinken är svårslagen.

 

Avslutningsvis, vilket är ditt bästa Ridersminne?

Jag har flera bra Ridersminnen, men ett av mina bästa var när Riders vann över Tidaholm under den senaste hockeyfesten. Det är en extra härlig känsla att sitta i sekretariatet och sköta musiken när Riders vinner över Tidaholm, framförallt under denna match då det var mycket publik och en härlig stämning. 

 

-----

 

Det finns ju en viss charm med att stå i en sval ishall, men visst låter det lite lockande att vara en del av värmen och gemenskapen i sekretariatet? Inte minst efter en vinst mot den största rivalen. Vi önskar Lisa ett fortsatt stort lycka till med skolan och hoppas att vi ser henne (och hör hennes musikval) i Odenrinken snart igen!

 

-----

 

*A-lagets mållåt förra säsongen var “Ladioo - Party-mix” av Peter Wackel

**A-lagets vinnarlåt förra säsongen var “Rockin’ All Over the World” med Status Quo

Riders träffar Anton Lundh
2023-11-18 10:19

Det har blivit omkring 100 matcher i Riderströjan för denne före detta hockeyspelare. Sport är generellt en stor del av livet där det förutom hockey även förekommer padel, golf och löpning. Förra säsongen var han mannen på bänken som tog A-laget till Alltrean och som nu har flyttat till Lysekil för att fortsätta tränarkarriären. Riders träffar Anton Lundh. 

 

Hur gammal var du när du började spela hockey? Vad var anledningen till att du började?

Jag tror att jag var runt 5-6 år när jag började spela hockey. Min storebror spelade och min far var tränare för hans lag så jag började i en tidig ålder.

 

Vad minns du av hockeyträningarna och matcherna som barn?

Jag kommer inte ihåg jättemycket från ung ålder, men jag minns att jag älskade möjligheten till att kunna träna med fler lag än ett och därmed få en massa istid. Sen kommer jag även ihåg att man slaviskt kollade på alla A-lagsmatcher.

 

Vem är din favoritspelare av de som någon gång burit Riderströjan och varför?

En favoritspelare som jag tyckte om att kolla på var Mattias "Matte" Karlsson som var en oerhört skicklig hockeyspelare. Jag fick även chansen att spela med honom när jag själv kom upp i A-laget. Han var riktigt bra och även en som tog god hand om de yngre som kom upp underifrån.

 

I vår intervju med Joel Olerot sa han att du är hans favoritspelare som burit Riderströjan. Dels för att du var en väldigt duktig back, men även för att du stöttade honom mycket när han först klev upp i A-laget. Hur känns det att höra det, att vara någons förebild?

Jasså! Det är givetvis roligt att höra att Joel trivdes och kände sig trygg och välkommen när han kom upp i A-laget. Det är något som jag anser är en viktig roll i att vara en ledare, att man tar hand om alla i och runt omkring laget, speciellt de yngre som kommer upp.

 

Efter omkring 100 matcher i den blåvita tröjan valde du att kliva upp på bänken som headcoach. Vad gjorde att du valde tränarrollen?

Jag slutade spela under pandemin när säsongen lades ned då jag kände att motivationen att träna och spela fem dagar i veckan inte riktigt fanns där. Jag har alltid känt att om man inte kan göra något med 100% motivation så är det bättre att göra något annat.  Efter en säsong från hockey så började jag sakna att vara en del av ett lag och allt som hör till. Därefter fick jag frågan från Mikael Bolinder och tyckte att det var ett intressant och spännande uppdrag. Man har ofta mycket åsikter och tankar som spelare om hockey generellt så jag kände att jag var tvungen att testa några av dessa.

 

Tre snabba:

Västkusten eller schlätta? - Schlätta givetvis

Visselpipan eller tavlan? - Tavlan

Spela för eller träna Blue Riders? - Spela för

 

Avslutningsvis, vilket är ditt bästa Ridersminne?

Mitt bästa Ridersminne måste nog vara A-lagsdebuten i Lödöse mot LN70.

 

-----

 

Säga vad man vill om västkusten, men att Anton föredrar Falköping bådar ändå gott inför framtiden och en, förhoppningsvis, återkomst i klubben. Vi önskar Anton ett fortsatt stort lycka till med säsongen!

NYHET
2023-11-07 20:09

Klä dig snyggt i vinter med Riders sprillans nya mössa! Från och med nu finns den att köpa på Intersport i Falköping. Du hittar den framme i kassan och för endast 199 kronor blir den din! Betalning görs via swish.

 

🔵 Nu gör vi stan blå och vit! ⚪️

Riders träffar Joel Olerot
2023-10-25 16:40

Äntligen har det blivit dags att presentera vår nya intervjuserie "Riders träffar". Där kommer vi att möta personer som på ett eller annat sätt har en koppling till Blue Riders. Först ut är ingen mindre än SHL-debutanten Joel Olerot. 

 

-----

 

Fram till för två år sedan spelade han i den blåvita tröjan, men studier på ett av landets hockeygymnasium fick honom att packa väskan - och hockeytrunken - och flytta ner till Ängelholm. Till vardags är han elev på Barn- och fritidsprogrammet och i våras var han samtidigt en av spelarna som tog Rögles J20 till ett SM-guld. Men inte nog med det så fick han häromdagen, som blott den tredje spelaren med IFK Falköping IK som moderklubb, göra SHL-debut. Riders träffar Joel Olerot. 

 

Hur gammal var du när du började spela hockey? Vad var anledningen till att du började?

Jag började med hockey när jag var 4 år gammal. Anledningen var att min kusin Adam spelade hockey, en person jag såg upp till väldigt mycket. Jag tror att mamma och pappa var tvungna att ta med mig till ishallen. Det var mamma som började följa med mig dit.

 

Vad minns du av hockeyträningarna och/eller matcherna som barn?

De var roliga. Vi var inte så många vilket gjorde att man fick köra ännu mer. Det var bra ledare som gjorde sitt bästa även då vi inte alltid var så många på träningarna.

 

Vem är din favoritspelare av de som burit Riderströjan och varför?

Svår fråga, men om jag måste välja en så är det Anton Lundh. En väldigt duktig back och en person som hjälpte mig väldigt mycket när jag fick vara med A-laget.

 

Hur är det att kombinera studier med hockeyn på den nivå du gör nu? Hur ser en vanlig hockeyvecka ut?

Det är såklart speciellt, men det är ett val jag är väldigt nöjd med att jag gjorde. Det är otroligt utvecklande att få spela hockey på skoltid. Veckorna ser ofta likadana ut, vi tränar tisdag till fredag. Vi börjar med gym 06:30-07:45 och sen isträning 08:00-09:00. Isträningarna är baserade på vad just jag behöver träna mer på. Efter detta käkar vi frukost tillsammans i restaurangen. Sedan drar alla till skolan. Sedan är det eftermiddagspass där vi kör lagträning, då blir det mer spelidé. Det är i regel två matcher i veckan utöver detta. 

 

Hur kändes det att göra SHL-debut i lördags?

Det var en häftig upplevelse, speciellt inför ett fullsatt Catena Arena. Det är en dröm som man haft sedan man var liten. En dag jag aldrig kommer glömma. 

 

Tre snabba:

Falköping eller Ängelholm? - Falköping

Tackla eller täcka puck? - Tackla

Spela i SHL eller spela utomlands? - Spela utomlands

 

Avslutningsvis, vilket är ditt bästa Ridersminne?

Jag har många bra minnen, men första A-lagsmatchen var speciell.

 

-----

 

Vem vet, kanske blir det en återkomst i den blåvita tröjan som ett avslut på sin, förhoppningsvis, långa hockeykarriär. Vi önskar Joel fortsatt stort lycka till med både hockeyn och skolan!

Supportermedlem
Nyheter från våra lag