Förlust hemma mot Glimma HK
2023-01-15 18:16

Riders hade svag start men en stark avslutning med bud på fler mål

IFK Falköping Blue Riders fick en dålig start på matchen med 0-1 redan 50 sek in i 1:a perioden. Riddarna vaknade till och jämnade ut spelet men Glimma kunde göra 0-2 i powerplay efter 13.17. Sedan hade Blue Riders chansen i spel 5 mot 3 i nästan 1 min dock utan att kunna reducera.

2:a perioden fortsatte i samma stil, Glimma något mer spelförande och gjorde också 0-3, tid 5.34.

Riddarna gjorde en mycket stark avslutning och vann 3:e perioden med 2-0. Oliver Hofbauer satte 1-3 och comebackande William Gullbrandsson gjorde 2-3. Utöver detta hade Blue Riders både friläge och flera bra chanser men Glimmas målvakt höll stabilt undan.

Jag tycker att grabbarna var värda mer, vi gör återigen en mycket bra match och pressar ett starkt Glimma till att ta timeout, säger Anton Lundh.

Resultat: 2 – 3 (0 – 2, 0 – 1, 2 – 0)   1-3 Oliver Hofbauer (Anton Claesson, Dennis Ohlsson),  2-u3 William Gullbransson (Oliver Hofbauer)

Skotten:   29 – 22 (7 – 8, 8 – 8, 14 – 6)