Storseger i sista matchen före Juluppehållet
2022-12-18 18:23

Skärblacka IF besgrades med 9-2 i Riddarborgen

Riddarna startade 1:a perioden med bra fart på skridskorna och skärpa i spelet och 1-0  efter 8.38 genom Oscar Kivelä. Riddarna gjorde sedan ytterligare 2 mål i powerplay, 14.25 genom Oskar Gegerfelt och 19.01 genom Oliver Hofbauer. En fartfylld period som gav ledning med 3-0.

Efter att Blue Riders städat av en utvisning så reducerade ändå Skärblacka till 3-1 i början av 2:a perioden. Då stod matchen och vägde men när Oscar Kivelä satte en retur till 4-1 efter 12.10 så var Riddarna tillbaka i sitt vägvinnande spel. En frispelad Oliver Hofbauer gjorde sedan 5-1 minuten senare.

3:e perioden hann knappt börja innan Oliver Hofbauer gjorde ”hat tric” till 6-1. Oscar Gegerfelt gjorde 7-1 5 min senare och ytterligare 2 min senare styrde Mattias Allison elegant in 8-1. Det snabba spelet från Riddarna mattades av och 13.27 reducerade Skärblacka till 8-2. I slutet av matchen drog Blue Riders på sig en 2+2 min utvisning och då dök han upp, dagens målskytt Oliver Hofbauer, och satte sitt 4:e mål till 9-2 med en man mindre på planen, snyggt framspelad av Oscar Gegerfelt. Hela Blue Riders gjorde en mycket bra match i högt tempo och målvakten Martin Karlsson gjorde flera avgörande räddningar i frilägen som Skärblacka skapade.

Resultat: 9 – 2 (3 – 0, 2 – 1, 4 – 1)   1-0 Oscar Kivelä (Herman Linder),  2-0 Oskar Gegerfelt (Dennis Ohlsson, Oliver Hofbauer),  3-0 Oliver Hofbauer (Mitchell Doyle, Dennis Ohlsson),  4-1 Oscar Kivelä (Anton Tholin, Herman Linder),  5-1 Oliver Hofbauer (Mitchell Doyle, Dennis Ohlsson),  6-1 Oliver Hofbauer (Mitchell Doyle, Oskar Gegerfelt),  7-1 Oskar Gegerfelt (Melvin Larsson, Dennis Ohlsson),  8-1 Mattias Allison (Oscar Kivelä, Anton Tholin),  9-2 Oliver Hofbauer (Oskar Gegerfelt)

Skotten:   36 – 40 (13 – 7, 13 – 11, 10 – 22)