Hemmaseger i derbyt mot Tidaholms HF
2022-11-18 21:49
Lagkaptenen Oskar Gegerfelt ledde laget till seger

Starkt att kunna vända 1-3 till seger 8-4 hemma i Riddarborgen

IFK Falköping IK Blue Riders tog ledningen med 1-0  2 min in i 1:a perioden, genom Filip Brisbo som gjorde sitt 1:a mål i A-lagströjan. Därefter tog THF över kommandot gjorde 3 mål till 1-3 innan paus.

Blue Riders bytte målvakt inför 2:a perioden och på 5 minuter vände Riddarna 1-3 till 5-3. THF bytte då också målvakt och försökte jämna ut spelet men Blue Riders gjorde ytterligare 2 mål till 7-3 inför 3.e perioden. Noterat att Filip Brisbo gjorde ytterligare ett av målen.

I 3:e perioden gjorde lagen var sitt mål till slutresultat 8-4. Matchen blev jämnare i sista perioden.

Kul att Riddarna kunde vinna matchen när de 445 åskådarna bjöds på gratis inträde och klubben hade PR-jippo med pojklagsintro, bilvisning och korvgrillning. Tränare Lundh berömde de unga grabbarna och trots underläge 1-3 så hade Riders grepp om spelet och laget vinner rättvist.

Resultat: 8 – 4 (1 – 3, 6 – 0, 1 – 1)   1-0 Filip Brisbo u.ass,  2-3 Didrik Gardelach (Fabian Antonsson),  3-3 Albin Lugn (Oskar Gegerfelt),  4-3 Oskar Gegerfelt (Anton Claesson),  5-3 Filip Brisbo (Mattias Allison),  6-3 Herman Linder (Didrik Gardelach, Melvin Larsson),  7-3 Oliver Hofbauer (Dennis Ohlsson),  8-4 Anton Claesson (Oskar Gegerfelt)

Skotten:   43 – 34 (13 – 12, 14 – 6, 16 – 16)