Seger i seriepremiären
2022-10-02 19:38

Riddarna bärgade 3 sköna poäng borta mot Motala AIF HK

IFK Falköping Blue Riders tog ledningen med 0-1 genom Oskar Gegerfelt  9 min in i 1:a perioden. 3 min senare satte Oliver Carlsson 0-2 och Herman Linder satte sedan 0-3 med 5 min kvar. Motala skulle dock reducera till 1-3 innan första perioden var över.

Andra perioden blev mållös för båda lagen.

12 min in i den 3:e perioden reducerade Motala till 2-3 men Riddarna ökade på ledningen till 2-4 genom Mattias Allison 4 min senare. Med 1 min och 35 sek kvar fick Motala in ytterligare en reduceringspuck till 3-4. Blue Riders kunde dock bärga hem 3 sköna bortapoäng i seriepremiären.

Muren i målet, Emil Axelsson, är den stora förklaringen till segern enligt coach Anton Lundh.

Resultat: 3 – 4 (1 – 3, 0 – 0, 2 – 1)   0-1 Oskar Gegerfelt (Dennis Ohlsson),  0-2 Oliver Carlsson (Oscar Kivelä),  0-3 Herman Linder (Edvin Johansson, Oscar Kivelä),  2-4 Mattias Allison (Anton Tholin, Oskar Gegerfelt)

Skotten:   40 – 18 (11 – 7, 18 – 4, 11 – 7)