Seger i träningsmatchen mot Trollhättan HC
2022-09-18 18:05

Säsongens 1:a träningsmatch hemma i Oderinken slutade med 7-4 seger för Riddarna.

IFK Falköping Blue Riders tog ledningen med 1-0 redan efter 38 sekunder genom Didrik Gardelach assisterad av Oskar Gegerfeldt. Tempot högre på skridskoåkningen än timingen i passningsspelet. 4 min in i perioden flippade Trollhättan in pucken mot Riders målvakt och den studsade olyckligt till en retur som slogs in till 1-1. Sedan tog Riddarna tag lite bättre i passningsspelet och ungtupparna Oscar Kivelä gjorde 2-1 assisterad av Axel Lindberg. 3-1, ett riktigt kanonskott rakt upp i nättaket, gjordes av Calle Svensson assisterad av Edvin Johansson och Filip Brisbo.

Efter 2.45 i andra perioden gjorde Ludvig Bornander 4-1 på passning från Edvin Johansson och 5.42 satte Melvin Larsson 5-1, sitt första i A-laget, framspelad av Axel Lindberg. 12.40 gjorde Robin Hellman 6-1 utan assist. Trollhättan reducerade till 6-2. Ganska slarvigt spel från båda lagen i slutet på perioden.

Spelet i 3:e perioden fortsatte i samma stil med bitvis slarvigt passningsspel. Trollhättan reducerade till 6-3 innan Dennis Olsson satte 7-3 assisterad av Oskar Gegerfeldt och Didrik Gardelach. Trollhättan gjorde ytterligare ett reduceringsmål och matchen slutade 7-4. Tränaren Anton Lundh fick säkert uppslag på vad som behöver förbättras framåt.

Resultat: 7 – 4 (3 – 1, 3 – 1, 1 – 2)

Skotten:   31 – 39 (11 – 10, 8 – 14, 13 – 15)