Seger hemma i Odenrinken mot TAIF Löfstad
2022-02-27 18:18

Bra fart på Blue Riders i den 1:a perioden men med mer skärpa i passningsspelet så hade övertaget varit större. 4.53 in gjorde Dennis Ohlsson 1-0 och 17.12 gjorde Oscar Kivelä 2-0 med sitt första mål i A-laget.

2:a perioden blev ganska lik den föregående, med Riddarna som förde spelet men inte fick ut så mycket och TAIF som kontrade. Mattias Allison gjorde 3-0, tid 10.27 och Oliver Hofbauer gjorde 4-1 med 58 sek kvar.

3:e perioden blev onödigt spännande då TAIF fick reducera till både 2-4 och 3-4. Då började Riddarna att producera chanser, dock utan att få in pucken. Med c:a 7 min kvar revs William Gullbrandsson ned i ett friläge med straffslag som följd. Han tog straffslaget själv och kunde göra 5-3 som blev slutresultat.

Resultat: 5 – 3 (2 – 0, 2 – 1, 1 – 2)   1-0 Dennis Ohlsson (Anton Tholin, William Gullbrandsson),  2-0 Oscar Kivelä (Daniel Persson, Johan Molin),  3-0 Mattias Allison (Edvin Johansson, Hampus Hammar),  4-1 Oliver Hofbauer (William Gullbrandsson), 5-3 William Gullbrandsson PS

Skotten:   46 – 27 (17 – 5, 16 – 13, 13 – 9)