Seger i Riddarborgen mot Motala AIF HK
2022-02-17 21:46

Det var full fart framåt som gällde för båda lagen i den 1.a perioden, hela 9 mål gjordes. IFK Falköping gjorde 6 mål och Motala AIF HK 3 mål. Motala gjorde 0-1 redan efter 1.15 sedan kvitterade Riddarna

4.51 och tog ledningen med 2-1 tid 5.14. Efter 7.18 gjorde Blue Riders 3-1, Motala reducerade, Riddarna tog ledningen med 4-2 tid 10.37. Motala reducerade återigen och 14.04 kom 5-3 för Riders och 17.12 kom även 6-3.

I den 2:a perioden gjorde Riddarna 7-3, tid 5.52. Motala reducerade till 7-4 och 7-5, tid 5.31 och 16.13. Blue Riders ville så gärna framåt att defensiven glömdes bort.

Blue Riders fick lite bättre styr på försvarsspelet i den 3:e perioden, samtidigt som Motala tappade lite i intensitet då de endast hade 13 utespelare med sig till matchen. I den 16:e minuten så kom Riddarnas 8-5 mål som stängde matchen.

Resultat: 8 – 5 (6 – 3, 1 – 2, 1 – 0)   1-1 Didrik Gardelach (Mattias Allison),  2-1 Dennis Ohlsson (Viktor Bolinder, Oliver Hofbauer),  3-1 Viktor Bolinder (Dennis Ohlsson),  4-2 William Gullbrandsson (Dennis Ohlsson), 5-3 Edvin Johansson (Oscar Kivelä),  6-3 Oliver Hofbauer (William Gullbrandsson),  7-3 Viktor Bolinder (Didrik Gardelach, Oskar Gegerfelt),  8-5 Mattias Allison (Didrik Gardelach)

Skotten:   41 – 48 (17 – 17, 15 – 17, 9 – 14)