Knapp förlust för Riddarna hemma mot Tibro IK
2022-02-10 21:48

Matchen startade i högt tempo och båda lagen skapade chanser. Tibro hade ett skott i målramen innan Riddarnas Mattias Allison tryckte in en retur på Anton Claessons skott, tid 3.32. Efter nästan 12 min in i 1.a perioden fick Tibro 2 min utvisning och Riders tryckte på hårt för ytterligare ledningsmål men hittade inte nätet.

Tibro kvitterade till 1-1 redan när 20 sek gått av 2:a perioden. Utvisningar för båda lagen ryckte sönder spelet och Riddarna fick kämpa hårt. Tid 11.01 kom Tibros ledningsmål till 1-2.

Riddarna kvitterade till 2-2 direkt i början på 3:e perioden genom William Gullbrandsson. Tibro återtog ledningen till 2-3 på en kontring, tid 5.41. Därefter fick Riddarna spela 3 mot 5 i 1 min och 48 sek och lyckades hålla i utan att släppa in något mål, mycket tack vare målvakten Emil Axelsson. På slutet fick Tibro 3 utvisningar i rad och Blue Riders skapade stort tryck mot motståndarmålet men det blev bara nästan mål och matchen slutade med Tibroseger.

Resultat: 2 – 3 (1 – 0, 0 – 2, 1 – 1)   1-0 Mattias Allison (Anton Claesson, Joel Cruus),  2-2 William Gullbrandsson u.ass.

Skotten:   49 – 38 (17 – 10, 12 – 18, 20 – 10)