Säker seger hemma mot Eksjö HC
2022-02-08 21:57

Blue Riders gjorde 1-0, tid 6.42 efter en trög start där gästande Eksjö HC missade en straff 2 minuter tidigare. Spelet ville inte stämma för Riddarna och när 4 sek återstod av 1:a perioden kvitterade Eksjö till 1-1 med en spelare mindre på isen.

2 min 18 sek in i 2:a perioden kunde Oskar Gegerfelt snyggt sätta in 2-1 i krysset när Riddarna fortsatt hade powerplay. Nu stämde spelet bättre och efter 13 min 15 sek kom 3-1 genom William Gullbrandsson. Eksjö reducerade i en snabb kontring till 3-2 innan Mattias Allison i en soloräd tryckte in 4-2, tid 16.41.

I den 3:e periodens början satte Dennis Ohlsson 5-2 på straff och 4 minuter senare satte William Gullbrandsson 6-2 i powerplay. Nu spelade Riddarna bättre. Eksjö reducerade till 6-3 men med 5 min kvar av perioden satte Oscar Abrahamsson 7-3 och 18 sekunder före slutsignal satte Herman Hansson 8-3 mycket snyggt framspelad av Oskar Gegerfelt.

Resultat: 8 – 3 (1 – 1, 3 – 1, 4 – 1)   1-0 Didrik Gardelach (Mattias Allison),  2-1 Oskar Gegerfelt, u.ass,  3-1 William Gullbrandsson (Oskar Gegerfelt),  4-2 Mattias Allison u.ass, 5-2 Dennis Ohlsson (straffslag),  6-2 William Gullbrandsson (Oskar Gegerfelt),  7-3 Oscar Abrahamsson u.ass, 8-3 Herman Hansson (Oskar Gegerfelt, William Gullbrandsson)

Skotten:   34 – 34 (9 – 9, 12 – 10, 13 – 15)