Jättematch av Blue Riders trots förlust i förlängningsspel
2023-01-08 18:27

Åseda IF avgjorde 42 sek in på förlängningen

Blue Riders startade 1:a perioden mycket bra. Åseda IF spelade i högt tempo och förde spelet men Riddarna hängde med bra. Dock gjorde bortalaget 1:a målet efter 4 min och några minuter senare drog Riddarna på sig en utvisning där Didrik Gardelach stal pucken och kunde i friläge kvittera till 1-1. Gästerna kunde dock i slutet av sitt powerplay göra 1-2. Riddarna hade sedan ett powerply utan att kunna överlista gästernas målvakt trots bra chanser. Oliver Hofbauer tog sedan pucken direkt på sin egen tekning och kunde kvittera till 2-2 tid 13.52. Därefter gick sedan Åseda fram till ledning 2-4 inför 2:a perioden.

Riders gjorde en riktigt bra 2:a period. Båda lagen gjorde var sitt mål men skapade chanser till flera. 26.23 gjorde Åseda 2-5 men endast 15 sek senare satte Mattias Allison elegant 3-5.

I den 3:e perioden tog Riddarna över spelet och gjorde en riktig kämpainsats. Åseda drygade ut ledningen till 3-6 men sedan gjorde de Blå 4-6 Brodie Conlon, 5-6 Dennis Ohlsson och 6-6 Mattias Allison samt hade lägen att göra ytterligare mål  men matchen gick till förlängning,

I förlängningen skapade Blue Riders ett jätteläge men gästerna kontrade in segermålet.

Coach Anton Lundh var mycket nöjd med lagets insats.

Resultat: 6 – 7 (2 – 4, 1 – 1, 3 – 1, 0 – 1)   1-1 Didrik Gardelach u.ass,  2-2 Oliver Hofbauer u.ass,  3-5 Mattias Allison (Brodie Conlon),  4-6 Brodie Conlon (Didrik Gardelach),  6-6 Mattias Allison (Brodie Conlon, Didrik Gardelach),  6-6 Dennis Ohlsson (Oliver Hofbauer, Melvin Larsson)

Skotten:   42 – 38 (12 – 13, 12 – 14, 17 – 10, 1 – 1)