Förlust i förlängningsspel i Odenrinken
2022-11-25 21:45
Oscar Kivelä testar Skaras målvakt

Skara IK avgjorde redan efter 11 sekunder

Gästerna började bäst och hade redan 6 min in i 1:a perioden tagit ledningen med 0-2. Riddarna tog sig samman och fick fart på skridskorna. Efter 13.15 reducerade Mattias Allison till 1-2 och 14.55 kvitterade Daniel Persson till 2-2 i sin ”comeback” i den blå tröjan.

Blue Riders tog ledningen med 3-2 i början av den 2:a perioden genom Oliver Hofbauer och ett par minuter senare så kvitterade Skara till 3-3. Riddarna skapade även denna period flera chanser till ytterligare mål men hade inte flytet med sig.

3:e perioden blev jämnare men Riddarna skapade flera bra chanser dock utan att kunna överlista motståndarmålvakten och 3-3 stod sig efter 60 min.

11 sek in i förlängningen avgjorde Skara till 3-4.

Gör man inte fler mål på alla skott som sköts mot Skaras målvakt är det svårt att vinna säger assistant coach Daniel Frank. Sett till spelet skulle vi vunnit matchen säger coach Anton Lundh.

Resultat: 3 – 1 (2 – 2, 1 – 1, 0 – 0, 0 – 1)   1-2 Mattias Allison (Filip Brisbo),  2-2 Daniel Persson (Anton Tholin, Mattias Allison),  3-2 Oliver Hofbauer (Didrik Gardelach, Dennis Ohlsson)

Skotten:   46 – 22 (16 – 7, 16 – 6, 14 – 8, 0 – 1)