Stark hemmamatch när Motala AIF HK besegrades
2022-11-06 19:19

IFK Falköping Blue Riders gjorde 2 mål i varje period och vann med 6-3

Sin vana trogen startade Riddarna jättestarkt och notoriske målskytten Didrik Gardelach satte bägge målen till ställningen 2-0 i första periodpaus, 1-0 i 13:e och 2-0 i 15:e minuten. Blue Riders hade övertag i spelet de första tjugo minuterna men Motala skapade också några bra chanser.

2:a perioden var bara 2 minuter gammal när Oscar Kivelä gjorde 3-0 med ett riktigt snyggt mål, lurade sin back och sköt rakt upp i nättaket. I den 8:e minuten satte sedan Mattias Allison 4-0, men efter det så började Riddarna släppa skärpan något och med 2 minuter kvar reducerade Motala till 4-1.

Riddarna gjorde ytterligare 2 mål i den 3:e perioden, Didrik Gardelach ett av dem och då slängdes det in kepsar, sitt andra ”hat tric” i rad. Mattias Allison gjorde det sista målet i matchen och fastställde resultatet till 6-3. Oliver Hofbauer hade en fin afton med 4 assistpoäng.

Coach Anton Lundh tyckte det var en rättvis seger, Riddarna skapade men efter 4-0 blev det lite oskärpa både i passningar och avslut. Emil Axelsson fick också beröm för sin insats.

Resultat: 6 – 3 (2 – 0, 2 – 1, 2 – 2)   1-0 Didrik Gardelach (Oliver Hofbauer),  2-0 Didrik Gardelach (Fabin Antonsson),  3-0 Oscar Kivelä u. ass,  4-0 Mattias Allison (Oliver Hofbauer, Anton Tholin), 5-2 Didrik Gardelach (Oliver Hofbauer),  6-3 Mattias Allison (Oliver Hofbauer)

Skotten:   37 – 28 (15 – 5, 9 – 9, 13 – 14)