Riddarna förlorade årets första match mot Skara IK
2022-01-16 18:18

4 min och 4 sek in i 1:a perioden gjorde Skara IK 0-1 med en man mer på banan. Spelet böljade fram och tillbaka och efter 6 min och 42 sek fick William Gullbrandsson pucken i friläge från offensiva blålinjen och satte säkert kvitteringen till 1-1. Skara hade sedan två stolpträffar i ett nytt powerplay men med 41 sek kvar av perioden tog Riddarna ledningen när Johan Molin gjorde 2-1 och sitt första mål i A-lagströjan framspelad av Oscar Kivelä.

I den 2:a perioden tog Blue Riders ledningen med 3-1, återigen William Gullbrandsson målskytt. Skara fick sedan 3 tillfällen i powerplay, utan att göra mål. Skara skulle dock få utdelning när man reducerade till 3-2  efter 12 min 20 sek och sedan satte kvitteringen till 3-3, tid 17-03.

Skara avgör matchen med 2 mål i 3:e perioden. Matchen som helhet stökig med många utvisningar åt båda hållen och tyvärr förlorade Riddarna mest på det.

Resultat: 3 – 5 (2 – 1, 1 – 2, 0 – 2)   1-1 William Gullbrandsson u.ass.,  2-1 Johan Molin (Oscar Kivelä),  3-1 William Gullbrandsson (Dennis Ohlsson, Lorenzo Cehlin)

Skotten:   37 – 44 (13 – 11, 8 – 19, 16 – 14)