Hoppa till sidans innehåll

Supervärvning: HockeyAllsvensk spelare klar för Falköping

02 NOV 2018 16:55
Falköping Blue Riders är mycket glada över att kunna presentera ett riktigt stort nyförvärv. Backen Adam Thilander ansluter till klubben efter en sejour i allsvenska Almtuna IS. - Det ska bli hur kul som helst, hälsar nytillskottet.
  • Skapad: 02 NOV 2018 16:55

Falköping Blue Riders kan idag konstatera att vi kan räkna in en ny spelare i spelartruppen. Sist i raden att skriva på för klubben är 20-årige backen Adam Thilander. Thilanderfamiljen är välbekanta i Falköping då dels pappa Fredrik är tränare och brodern Victor är lagkapten.

- Jag valde att bryta mitt kontrakt i Almtuna av familjeskäl. Jag kände att jag ville flytta hemåt och då passar spel i Falköping alldeles utmärkt.

Varför blev det Falköping?
- I och med att både pappa och brorsan tillhör föreningen så kändes det naturligt. Jag vill hjälpa laget att uppnå sina mål och således kunna kriga om en plats till AllTrean.

Skövde-fostrade backen har trots sin ringa ålder en gedigen meritlista. Han har noterats för spel i SHL, J20 SuperElit, OHL, HockeyAllsvenskan och flera VM-turneringar med olika juniorlandslag. 

- Jag ser mig själv som en tvåvägsback med min största styrka i det offensiva spelet. Jag anser väl själv att jag har ett bra skott och en god spelförståelse, berättar den högerfattade backen.

Adam kommer som sagt ifrån spel med Almtuna IS i HockeyAllsvenskan. Där har han noterats för sex poäng på tretton matcher. Nu hoppas vi få se ytterligare poäng fast i den blåa Riddartröjan. Thilander kommer att spela med nummer 28 på ryggen och förväntas göra debut i bortamatchen mot Sörhaga/Alingsås på söndag.

Namn: Adam Thilander
Ålder: 20
Längd: 184cm
Vikt: 85kg
Position: Back
Tröjnummer: 28

 

Skribent: Pontus Lind
Epost: This is a mailto link

Postadress:
IFK Falköping IK - Ishockey
Odenrinken, Midfalegatan 5
52141 Falköping

Kontakt:
Tel: 0728623862
E-post: blueriders.net@gmail...

Se all info