Hoppa till sidans innehåll

Säsongspremiär mot Varberg: "Extremt kul"

13 SEP 2018 15:30
Sedan april har seniortruppen förberett sig inför vad som komma skall. Efter många timmars hårt slit och arbete är det nu dags för säsongens först match. - Det ska bli extremt kul, säger nyförvärvet från Lidköping, William Gullbrandsson.
  • Skapad: 13 SEP 2018 15:30

På fredagskvällen är det dags för Falköping att på allvar starta upp säsongen som står runt hörnet. Gästerna för afton är Varberg Vipers, en klubb som tillvardags också spelar i Hockeytrean - men vägen till matchen har varit lång. 

För bara ett par veckor sedan startade truppen igång på is efter flera veckors försäsongsträning. Huvudtränaren Fredrik Thilander är nöjd med det han fått se av laget såhär i inledningen av säsongen.
- Det har varit bra träningar med hög fart. Man märker att killarna kört på bra i sommar och att vi ligger längre fram redan nu jämfört med ifjol, vilket innebär att konkurrensen och kvalitèn i truppen har ökat, förklarar Thilander innan han fortsätter.

- Men nu är det viktigt att vi spelar ihop laget och olika formationer samt att vi har en tydlig spelíde om hur vi ska spela. 

Sedan fjolårssäsongen har flera spelare anslutit sig till klubben. Målvaktsduon Zacharias Widing och Jonathan Classon, backen Dante Jacobsson samt forwardskvartteten William Gullbrandsson, Daniel Byrne, Alex Fritz och Ian Gately är samtliga nya. Den nyss nämnde Gullbrandsson är nöjd över första tiden i Riders.

 - Det har varit riktigt spännande och lärorikt, men framförallt oerhört roligt. Jag har kommit in jättebra i laget både på- och utanför isen.

Vad är det som kommer att bli Falköpings styrka som lag kommande säsong?
- Vi har en bra mix i laget. Vi har lite äldre killar med rutin och ett yngre garde med stor hunger. Vi har flera olika spelartyper och olika karaktärer, så om alla drar åt samma håll så kommer vi bli väldigt farliga, utvecklar 18-åringen.

Både Fredrik Thilander och William Gullbrandsson hoppas på en bra säsong för laget. Både är övertygade om att potentialen finns.

- Målsättningen är givetvis att hamna så högt upp som möjligt i första serien. Division 3 ser däremot bättre ut än på många år vilket kommer innebära många tuffa matcher och jag hoppas att vi är redo att att anta den uppgiften, berättar Thilander innan Gullbrandsson tar vid.

- Vi har helt klart ett lag som kan gå bli väldigt bra tillsammans. Målsättningen är, som Fredrik sa, att hamna så högt upp som möjligt.

Säsongsdebut mot Varberg

Match som sagt på fredag, William, hur är känslan?

- Det ska bli extremt kul att göra säsongspremiär och jag hoppas att vi kan visa upp goda intentioner inför vår hemmapublik. Träningarna i veckan har sett bra ut så jag hoppas att det kan smitta av sig mot Varberg, avslutar nyförvärvet från Lidköping. 

Glädjande inför fredagens match är att nästintill samtliga nyförvärv är tänkta att göra Falköpingsdebut. En som däremot inte är klar för spel kommande säsong men som är här på try-out är Falköpingsfostrade Axel Tjäder. Tjäder som nu senast har tillhört Skövdes organisation är nu och testar på spel i Falköping. 

Matchen går av stapeln nu på fredag den 14:e och pucken släpps 19.30. Det är fri entrè så vi hoppas att många Riderssupportrar dyker upp i Odenrinken för att stötta laget från start. 

Skribent: Pontus Lind
Epost: This is a mailto link

Postadress:
IFK Falköping IK - Ishockey
Odenrinken, Midfalegatan 5
52141 Falköping

Kontakt:
Tel: 0728623862
E-post: blueriders.net@gmail...

Se all info