Hoppa till sidans innehåll

Falköping Blue Riders långt gångna med lagbygget: "Ser väldigt bra ut"

26 MAR 2019 11:52
Falköping Blue Riders säsong 18/19 fick ett allt för tidigt slut. Efter ett tappert kämpande och jagande så nådde man inte hela vägen fram i HockeyTreans Södra B fortsättningsserie. Men redan nu är man långt gångna i förberedelserna inför nästa år.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2019 11:52

Efter en säsong som präglades av höga toppar och djupa dalar så tar nu Falköping Blue Riders ny sats för kommande säsong. Trots att vi inte ens hunnit in i april så har flera pusselbitar redan fallit på plats.

Tränarbyte

Efter säsongen så valde förening att tillsammans med Fredrik Thilander tacka för de två år han gjort som tränare för Falköping. Ny tränare för det kommande året blir Daniel Frank. Frank som har ett gediget hockeyintresse och ett stort kunnande kommer att vara perfekt att utveckla det arbete som Thilander har påbörjat.

Sportchef Mikael Bolinder är nöjd över att Daniel nu blir tränare.
-Det känns som en jättebra lösning. Jag tror att Daniel kan utveckla laget på ett bra sätt och ta oss till en ny nivå, förklarar Bolinder. 

Flera förlängningar

Det står dessutom klart att flera spelare har förlängt sina avtal. Målvakten Zacharias Widing, backarna Pontus Wigholm, Anton Lundh, Albin Lugn samt forwardsen William Gullbrandsson, Hugo Nohlgren, Oscar Abrahamsson och Adam Asplund. 

- Det är jättepositivt att killarna väljer att förlänga sina kontrakt såhär pass tidigt. Samtliga killar är viktiga och en del av den stomme som vi nu håller på att bygga, så det ser jättebra ut, berättar Mikael Bolinder. 

Comebackande målvakt och dubbla nyförvärv

Glädjande är också att målvakten Thomas Knutsson återigen tar på sig riddartröjan. Efter ett par års uppehåll är han nu motiverad att åter vinna matcher för Falköping. Konkurrensen på målvaktssidan blir däremot stenhård när vi samtidigt kontrakterat Erik Ahlqvist, som härnäst kommer från Töreboda. Erik som varit här tidigare på lån är en väldigt flexibel och lugn målvakt.

Sist i raden att skriva på för Falköping är back som hämtas in från Olofström - Lorenzo Cehlin som har meriter från Divison 2-spel har nu kritat på för spel i Blue Riders.. Lorenzo är en stabil back med bra defensiva egenskaper, som kommer generera oss en trygghet i försvarsspelet. 

- I Thomas, Erik och Lorenzo så får vi in tre duktiga spelare som kommer att hjälpa oss både på- och utanför isen. 

Sportgruppens arbete med att forma laget går nu vidare. Vi hoppas inom en snar framtid kunna presentera ytterligare nyheter. 

 

Skribent: Pontus Lind
Epost: This is a mailto link

Postadress:
IFK Falköping IK - Ishockey
Odenrinken, Midfalegatan 5
52141 Falköping

Kontakt:
Tel: 0728623862
E-post: blueriders.net@gmail...

Se all info